Hoe gaan we te werk bij onze relatie begeleiding?

De relatie begeleiding geeft Bram Burger. In de loop der jaren heeft hij de ervaring opgedaan dat stellen de sfeer en ongedwongen aanpak enorm waarderen. Bram heeft drie kinderen. Een van de kinderen Yara werkt als psycholoog in de praktijk. Ik weet dat het voor stellen een grote en vaak moeilijke stap is om in relatie therapie te gaan. Dat snap ik heel goed. Je vindt dat je in eerste instantie je eigen problemen moet kunnen oplossen. Je gaat ook niet voor elk pijntje naar de dokter. Mijn eerste tip is wacht niet te lang. De problemen worden alleen maar groter. Veranderingen vergen moed, kracht en inzet en zij ontstaan alleen door actie te ondernemen.

Vaak heb je al van alles geprobeerd en weet je het ook niet meer. Maak dan de stap naar relatie begeleiding. Luister naar je gevoel, ook al weet je niet precies wat je dwars zit. Mijn ervaring is dat stellen die niet te lang wachten de therapie succesvol afsluiten. Ik begeleid ook heel regelmatig stellen die geen grote problemen hebben, maar op zoek zijn naar verdieping of verandering.

De ongedwongen en open sfeer maakt dat relaties regelmatig nog eens terug komen en mijn manier van therapie geven doorvertellen aan andere stellen. Dat waardeer ik heel erg.

In mijn intake gesprek vind ik het contact maken met jullie erg belangrijk. Jullie hebben de stap gezet het is nu aan mij om jullie op je gemak te stellen en jullie verhaal te horen. Het werken aan een vertrouwelijke relatie is voor mij heel belangrijk. Vaak is het al een opluchting om je verhaal te kunnen doen en te horen van een expert dat hij snapt wat er aan de hand is. Wellicht schaam je je voor je gedrag, gevoelens of gedachten, maar daar ga ik heel zorgvuldig mee om. Jullie zijn niet de enige die met deze problemen te maken hebben. Ik heb waarschijnlijk soortgelijke problemen aan de orde gehad. Ik veroordeel de problemen nooit, ik ga opzoek naar die dingen die jullie moeten doen om weer groei in de relatie te krijgen en om de liefde weer te ontmoeten.

Tijdens mijn begeleiding moeten de stellen hard aan het werk. Doe je niets dan veranderd er ook niets. Dat kennen jullie. Jullie gaan het meeste werk verzetten dat is ook logisch, want het enige instrument om een “gezonde relatie te krijgen” zijn jullie zelf. Wij weten dat jullie alles in je hebben om dat te kunnen. Echter jullie moeten het werkelijk willen. Als dat het geval is dan is de succesratio van mijn methodiek hoog. Ongeveer de helft van de relaties die bij mij komt heeft genoeg aan 5 tot 10 sessies.

Na het intake gesprek ga ik in de volgende sessie de thema’s en de doelen bepalen. Het is belangrijk om te weten wat je wilt en nodig hebt om een succesvolle therapie te hebben.

Soms komt men tijdens de relatietherapie tot de conclusie dat het beter is om met de relatie te stoppen. De relatietherapie kan jullie dan het gevoel geven dat jullie de relatie werkelijk toch nog een kans hebben gegeven. Door de therapie begrijpen jullie ook beter waarom uit elkaar gaan beter is. Dit maakt afscheid nemen gemakkelijker. Er hoeft dan ook niet een dramatische “vechtscheiding “plaats te vinden.

Als uw partner het moeilijk vindt om te kiezen voor relatietherapie dan kan ik u aanraden te kiezen voor individuele begeleiding.

Thema’s waar ik vaak aan werk zijn:

  • Communiceren;
  • Omgaan met macht / machteloosheid;
  • Omgaan met boosheid;
  • Ergernissen;
  • Conflicten;
  • Geld;
  • Intimiteit;
  • Seksualiteit;
  • Vreemdgaan;
  • Drank.

Mijn relatiebegeleiding is kwalitatief hoog. Ik ben van mening dat door mijn speciale aanpak en methode mijn therapie behoort tot de betere. Ik ben niet voorzichtig, maar heel zorgvuldig. Daarnaast werk ik snel en direct en is een warme en vertrouwelijke sfeer erg belangrijk in mijn begeleiding.


Interesse of vragen?

Via het onderstaande formulier kunt u gemakkelijk en snel contact met ons opnemen.
Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

Uw naam *
Uw telefoonnummer
Uw e-mailadres *
Uw vraag of opmerking *
Om spam te voorkomen vragen wij u de onderstaande code over te typen